BOHINJSKI SIR
Je najbolj prepoznaven izdelek Bohinja. Odlikuje ga visoka kakovost in odličen aromatičen okus. Sir je ročno negovan. Izdelan je na način, ki združuje tradicijo, znanje in več kot stoletno izkušnjo sirarjenja. Izdeluje se samo v Bohinjski sirarni v Srednji vasi v Bohinju.
TRIGLAVSKI PLANŠARSKI SIR
Tri kilogramski hlebček, narejen na enak način kot v planinah in je sveži poltrdi mastni sir za rezanje.
DIMLJENI BOHINJSKI SIR
Dimljen z bukovimi drvmi in ima poseben vonj in okus.
RIBANI SIR
Bohinjske sirarne, primeren za izboljšanje okusa različnim jedem.
MOHANT
Najstarejši poznan sir iz Bohinja. Je mehki sir, močnega okusa in ostrega vonja, ki je geografsko zaščiten. Posebnost tega pikantnega sira je poudarjena tudi s sloganom na nalepki - SAMO EDEN JE MOHANT.
BOHINJSKA SIRARSKA SKUTA
izdelana iz sirotke bohinjskega sira, albuminska, manj mastna.
BOHINJSKA SKUTKA z okusom JAGODE in BOROVNICE
Skutka je narejena iz naše albuminske skute z dodatkom smetane in jogurta, vse skupaj je povezano v okusno kremasto celoto, pod skutko pa se skriva sadni pripravek z okusom jagode ali borovnice.
BOHINJSKA SLADKA in KISLA SMETANA
ki imata zaradi naravnega postopka izdelave nekoliko krajši rok trajanja, vendar polnega kremastega okusa.
BOHINJSKO KISLO MLEKO, JOGURT IN KEFIR
Ki so narejeni iz nehomogeniziranega mleka, pravega, domačega okusa.
BOHINJSKO MASLO
Je surovo, naravno in homogeno, polnega okusa.