BOHINJSKI SIR

Je najbolj prepoznaven izdelek Bohinja. Odlikuje ga visoka kakovost in odličen aromatičen okus. Sir je ročno negovan. Izdelan je na način, ki združuje tradicijo, znanje in več kot stoletno izkušnjo sirarjenja. Izdeluje se samo v Bohinjski sirarni v Srednji vasi v Bohinju.

TRIGLAVSKI PLANŠARSKI SIR

Tri kilogramski hlebček, narejen na enak način kot v planinah in je sveži poltrdi mastni sir za rezanje.

DIMLJENI BOHINJSKI SIR

Dimljen z bukovimi drvmi in ima poseben vonj in okus.

RIBANI SIR

Bohinjske sirarne, primeren za izboljšanje okusa različnim jedem.

MOHANT

Najstarejši poznan sir iz Bohinja. Je mehki sir, močnega okusa in ostrega vonja, ki je geografsko zaščiten. Posebnost tega pikantnega sira je poudarjena tudi s sloganom na nalepki - SAMO EDEN JE MOHANT.

BOHINJSKA SIRARSKA SKUTA

izdelana iz sirotke bohinjskega sira, albuminska, manj mastna.

BOHINJSKA SLADKA in KISLA SMETANA

ki imata zaradi naravnega postopka izdelave nekoliko krajši rok trajanja, vendar polnega kremastega okusa.

BOHINJSKO KISLO MLEKO, JOGURT IN KEFIR

Ki so narejeni iz nehomogeniziranega mleka, pravega, domačega okusa.

BOHINJSKO MASLO

Je surovo, naravno in homogeno, polnega okusa.